Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2012 01:56 - Сайтовете за запознанства
Автор: stilyana02 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1831 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Винаги са ми били интересни  и до една степен смешни сайтовете за запознанства. Не ги отричам напълно,ноооо в тях има всякаква сбирщина от хора,които си губят времето и губят времето и на други. Имала съм профили в такива сайтове и дори все още имам в един такъв, но по-скоро за забавление, а не целенасочено.
Преди време когато тези сайтове излязоха на мода и бяха бум в интернет пространството беше увлекателно за почти всички млади и дори не толко млади хора. Запознаваш се с нови хора с цел приятелство и най-вече връзка. За онези,които са били по-стеснителни или пък не са имали достатъчното време за нови запознаства, това беше един много добър вариант за започване на нови отношения. Доста възрастни хора си направиха такива профили,тъй като те бяха достатъчно самотни и се надяваха да срещнат половинката  си в тези сайтове. Аз също съм имала връзки от там, дори най-дългата и сериозна връзка в живота ми беше с момче,което срещнах точно там. Моите сестри и една от братовчедките ми също намериха вече съпрузите си на това място. Всеки използваше свободното си време , за да се отдаде на новите и непознати интернет приятели.
Но в последните години тези сайтове много се изродиха,много се промениха. Повечето потребители в тях целят най-вече секс запознаснтво или по вулгарни начини "свалят" регистриларите се. Разговорите станаха еднотипни, а срещите след това безмислени , а в много случаи и опасни.
Имам профил в един сайт , в който съобщенията са цветущи и повече от просташки и неграмотни. Много често можеш да получиш съобщение от рода на " МАцка, много си яка, искаш ли да направим една дискотечка в петък" , "аС съм Венци, шо ше каеш за едно кафенце на райбер", "здр,как си", "СладОрано ,искаш ли да се запознаем?" и т.н и т.н. В един момент намираш за безмислено да отговаряш на тези идиотски съобщения, защото интелекта на тези индивиди е на много ниско ниво, а пък и техните намерения не са особено сериозни. Рядко би могъл да получиш съобщение от умен и привлекателн мъж/жена , на което да си струва да отговориш и да завържеш разговор различен от "на колко си, имаш ли си гадже, как си със св*рките" (с извинение).  Рядко вече нормален и стойностен човек би си направил регистрация в такъв сайт и за това тези сайтове затъпяха и спряха развитието си. Всеки с интернет и всеки под и над 16 има достъп до тази сайтове и потребителите в тях могат да бъдат наречени единствено с една дума" Плява" . Все пак нищо не се знае, не знаеш къде ще намериш половинката си, може и да е там, може и другаде, но вероятността да е там става все по-малка.
Разбираш, че няма смисъл да си качваш снимки и информация за себе си там тъй като могат да бъдат използвани по неправилен за теб начин.
Прави ми впечатление обаче, че много хора започнаха да практикуват метода на запознанство и във фейсбук-предложение за приятелство от напълно непознат , с когото нямаш нито един общ приятел. За мен тази мрежа е за контактуване с приятелите и познатите ти, но явно не всеки мисли така.
Ииии ако все пак решиш да си направиш профил в такъв сайт, опитай, но не очаквай много :))


Тагове:   сайт,   свалки,   запознаство,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ами то Фейсбук, Скайп, и най-вече ...
27.10.2012 04:56
Ами то Фейсбук, Скайп, и най-вече множеството форуми кой от кой по-малоумни са още по-гадни. Въобще мразя онлайн комуникацията, колкото и смешно да звучи че го казвам точно тук. Предпочитам нормалното общуване на живо.
цитирай
2. анонимен - Проблемът е в манталитета на българите
27.10.2012 14:10
Сайтовете за запознанства не са виновни че има , цинични и вулгарни хора , интернет виртуалното пространство е реалност , както и улицата навън. И на улицата можеш да срещнеш всякакъв манталитет и в интернет също. Проблемът в запознанствата по интернет , се корени в това че ние българите сме прекалено недоверчиви , и гледаме един на друг като чужденци в собствената си държава. То и без интернет запознанствата в българия не са много на мода , българите са отчуждени един от друг , зависливи , сноби , и така нататък. Докато по света хората се запознават и влизат в бракове от различни точки на света и то именно чрез интернет запознанствата , владеенето на чужди езици , и доброто финансово състояние. Абе с една дума , повечето българи са задръстеняци , свили са се в черупката си , и само наблюдават като мишки , кой каква клюка ще каже по адрес на еди кой си , кой колко пари имал и как ги е натрупал с мошеничество. Българинът не държи на духовното и емоционално развитие. Па после сайтовете били виновни , то човек ако си постави амбицията да постигне нещо пречки няма , но това не е така тук в БГ.
цитирай
3. анонимен - Прав си
27.10.2012 14:39
МНого си прав, но това е една доста обширна тема с много гледни точки и разногласия. Но от този манталитет има доста щети и доста променени неща спрямо еврпоейските или американските стандарти-едно от тези неща са сайтовете. Не са те виновни, просто констатирам какво става там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stilyana02
Категория: Лични дневници
Прочетен: 106256
Постинги: 44
Коментари: 130
Гласове: 191
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930