Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2013 15:18 - Пасивни доходи - ама друг път!
Автор: stilyana02 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3506 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как се печелят пари в България? - На гърба на непросветените, глупавите и отчаяните.....

Всички знаем колко ни е трудно на повечето българи от финансова гледна точка. Всички ние си търсим допълнителни доходи, втора работа или обикновен пасивен приход. Защо го правим? За финансова независимост, за нов автомобил, ексурзия на екзотично място или повече лични джобни пари. 

Така започва всяка презентация на една финансова пирамида, така започвам и аз , защото горните изречения са наистина актуални, дори не само в България ( ама тук е по-трагично). След като са успели да те боднат по болното място, започват да ти представят идеите си , за ЛЕСНИ ПАСИВНИ ДОХОДИ! Мечтата на всеки българин! " Я ке си лежа, они парите сами ке идват!". Влизаш в пирамида, където всички са "един голям задружен екип" и всички си помагат ,защото всеки печели пари един от друг. "Инвестираш" в своето бъдеше, създаваш база за огромно "богатство",трябват ти само търпение и добри актьорски умения , за да лъжеш и други и разбира се една скромна сума от 600 до 3000 лв. Е , та ти , тези пари ще си ги избиеш! Това ще ти кажат всички , които започват да те агитират.
"Онази млада дама, тегли студентски заем от 3000 лв, за да започне като бизнес партньор. И вече си ги избива!" Йеее! Ще тегля аз кредит, за да вкарам пари в една бездънна яма, за да печелят други от мен, а аз да се чудя тези пари ще си ги върна ли. И пак ставаш една малка златна, но глупава рибка, която изпълнява желанията на пираните в тази пирамида. 
"Имай търпение!" Ооуу, да! Търпението е злато! По стотинка , по стотинка ще събраш "бонуси" от това, че си вкарал някой друг заблуден.
Но интересни са и самите им тактики . Всички са костюмирани, с пригладени прически, изкуствени усмивки, пресилен смях и премерени действия. Вдъхват на глупците увереност. А на по-умните отвращение! Те са отзивчиви, мотивиращи, минали са по твоя път, доволни от живота си ииии...абе в общи линии има световен мир :))))
Агитират те, докато ти правят комплименти и използват психически умения, за да те накарат да се почувстваш точно на мястото си . "Не го мисли много, побързай, ще изпуснеш време и хора, които може да бъдат в твоя бизнес клон." Това ще ти кажат повечето! Ще ти го кажат , защото знаят, че замислиш ли се, споделиш ли с някого, разтърсиш ли се в интернет , ще разбереш, че и те са поредните лъжци в костюми с лицемерни усмивки. "Да те регистрирам още сега?Да не се бавиш после ти?" Е,естествено, кога иначе, после може да размисля и да не се регистрирам, а пък сега направя ли го, връщане назад няма. 
Няма да си правя труда да обеснявам кой какви пирамиди е създал,защото навсякъде има различни "успешни" методи за бързо и лесно богатство, но целта на всички е една и съща - да те прецакат да си дадеш парите.
Може би тези пирамиди вършат работа, но на определени хора, които или са големи изнудвачи и актьори, или пък имат стабилен финансов приход. На един българин от средната класа и по-надолу , този начин на печелени на пари е с много малък шанс за финансова независимост.
България мина през тези финансови пирамиди през годините, много хроа, бяха излъгани, опарени, загубили, но явно пак не сме се научили.  Та, хора, пари не се правят от нищото. Освен ако името ти не работи за теб и имаш собствен бранд, който след дълги години работа, ти носи пари докато лежиш на плажа в Ямайка. Ама тъй като не си Доналд Тръмп, ще мислиш по друг начин :)



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kapricia - :о)))
24.08.2013 16:25
Права си, но си мисля все пак, че златното време на този род измами е поотминало вече. Хората се поопариха не веднъж и дваж, пък и пообедняха, та и да искат няма какво да вложат в стартирането на химерния бизнес...
Сигурна съм обаче, че все още има и такива, които биха скочили с двата крака. И не знам дали вината ще си е тяхна или на някой друг. Бих разбрала мотивите им - българинът така е устроен, да търси лесното, - но не бих ги оправдала.
цитирай
2. him - :)
24.08.2013 16:53
Ако повечето хора четяха между редовете и тълкуваха, всяка агитация би им се видяла като "фараон търси роби да му изградят безвъзмездно пирамида".
цитирай
3. karaiany - :)
24.08.2013 18:28
Super e!
цитирай
4. internationalist - Браво, госпжице!
24.08.2013 20:16
Не е професионално написано, не е с много доказателства...по-простичко, но от сърце, с мъка, обида, гняв и горест! Само,така!
цитирай
5. jeremy231 - Привет и от мене!
25.08.2013 13:56
Според мен, т.н. "постсоциалистически среден българин", го мързи, та го боли. В един друг етап от еволюцията, нивга е нямало да стане човек от чист мързел. Ми к`во да се поти, като всичко му е наготово? И е голям будала, де. Ходи след всеки, който му обещае кинти, без пръста си да мръдне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stilyana02
Категория: Лични дневници
Прочетен: 106192
Постинги: 44
Коментари: 130
Гласове: 191
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930