Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2013 20:24 - Държава на посредствените
Автор: stilyana02 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1215 Коментари: 2 Гласове:
11



Да си посредствен - това избор ли е или още от раждането си си такъв? Това може ли да бъде начин на живот? Със сигурност дори майка ти и баща ти да са посредствени, това няма да се отрази в ДНК-то ти, може би във възпитанието, но ти решаваш какъв да си,нали?
  Да си посредствен... Какво означава това? Да бъдеш част от стадото? Да не се вслушваш във важните неща, които ти говорят по-мъдрите хора?
Да предпочиташ опаковката пред вътрешността? Да искаш публичност и внимание, макар да не си ги заслужил?
Да ограничаваш интересите си или не си ги имал въобще?
Ама защо? Ама защо повечето хора в България са такива?
Защо трябваше да спирам баба ми да не гласува за някои партии, защото тя ,като един развален стар грамофон повтаряше едно и също : " Ама ,бабе, тогава беше по-иначе времето, те много ни помогнаха. Пак ще гласувам за тях!" Няма да коментирам!

А защо и младите са такива?
   Защо  всички онези, които като малки с радост рецитираха " Аз съм българче обичам.. " , сега събират багажите си с болка в душата оставяйки възрастните си разплакани родители на вратата и тръгват там , където са чужденци? Там където си по-уважаван и по-добре заплатен, и водиш по-нормален начин на живот, но си един пришълец....

Защо повечето хора нямат желание да се просветят и смятат , че вече знаят всичко, а всъщност са дървени философи? Защо не ни се работи, а гледаме как да прецакаме шефа,колегата, брата,сестрата? Как да откраднем, как да се изтарикатим....

Защо за българина е много важно вечер да седне на маса с мезе и ракийка и да нищи политически въпроси,които не разбира ? Защо Байганьовщината е плъзнала толкова между хората? И интелигентните,способните,разумните и работливи хора са изчезващ вид?

Защо България се превърна в анархия? Защо посредствените взеха власт над умните, и те на свой ред избягаха от държавата?





Тагове:   посредствени,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kapricia - :о)))
24.08.2013 16:20
Всички отговори на тези "защо" плюс на още много такива "защо" ги има в произведенията на Алеко Константинов. Бай Ганьо не е измислен образ, той е цял един народ. Българския. Ганьовщината може и да е ганьовщина, но за българина си е национална черта от характера. И той не иска да я променя. Смята я за колорит. Точно както когато попиташ циганите защо женят децата си на по 11-12 години: "При нас това е традиция." Толкова по този въпрос!
Освен това не знам дали възрастта е определяща за мъдростта. Наскоро се наложи да споря с един 70-годишен мой роднина, който пак подхвана приказките за "тогава беше рай, пък сега...". И когато му приведох хиляда и един аргумента, които не успя да обори, последният пирон беше: "Аз съм на 70. Вие не можете да ми давате акъл - не сте ми на нивото." Ами не искам и да бъда, ако трябва да съм честна пък.
Поздрави! :о)))
цитирай
2. turb04 - За 1300 години история, България е ...
25.08.2013 12:43
За 1300 години история, България е била във фактическо робство 700 години.
Очевидно е, че на българинът му е по-удобно да е зависим, отколкото свободен, още повече, че не е успял (или не е искал), да се освободи сам.
Това дава отговори на много "защо".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stilyana02
Категория: Лични дневници
Прочетен: 106229
Постинги: 44
Коментари: 130
Гласове: 191
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930